Senaste Årsmötet

Det svängde till på årsmötet

Den 22 februari 2018 avhölls ordinarie årsmöte i Harry Arnold sällskapet. Ett 45-tal medlemmar hade samlats på Annebergsgårdens matsalar för att genomföra årsmötet samt därefter inta en god middag som krögarparet Fridh hade skapat, det blev gravad lax med dillstuvade potatis och bröd.


Årsmötet öppnades av ordförande Bo Hirche som sedan överlämnade klubban till den valde mötesordföranden Bo Andersson. Till mötes sekreterare valdes Birgitta Nilsson. Till övriga medlemmar i styrelsen valdes de personer som valberedningen föreslagit, se protokoll från konstituerande sammanträde nedan.

Efter mötet intogs den goda middagen och sedan vidtog sedvanlig lottförsäljning av Ulla Neumann. Köpglädjen var stor och bland lotterna fans lunchkuponger som krögarparet skänkt, goda viner samt kaffepaket vackert inslagna av vår Tutti.

Kvällens musikergrupp, bestod av kapellmästare Roger Berg på trummor, Mats Nilsson vid pianot, eminente Lasse Lundström på bas samt underbart spelande Thomas Jonasson på tenorsax.

Kvällen blev en fin upplevelse och musikerna visade prov på stor musikalitet och publiken visade att dom gillade det dom fick höra genom engagerade applåder.

Kvartetten inledde med " Lester Leaps In" av Count Basie himself, som följdes av "Perdido" av Juan Tizol där bla. Lasse jammade häftigt på sin bas med sin stråke. Kanske inte så vanligt numera. Sedan följde " East Of The Sun" av Brooks Bowman och Duke Ellingtons " Do Nothing Till You Hear From Me", här kom verkligen Thomas underbara ton på saxen till sin rätt.

Gänget fortsatte med "Lady Be Good" som följdes av "Gone With The Wind" och "Polka Dots And Moonbeans" Vi närmade oss slutet på konserten då fick vi höra " Pennies From Heaven" med fint pianospel av Mats Nilsson och som avslutning "Christopher Columbus" med kapellmästaren själv i ett fint solonummer på trummor.

Så var även detta årsmöte slut och medlemmarna hördes uttrycka sin förtjusning över en mycket trevlig kväll.


Vid pennan:

Bo "Hellmuth"

 


KONSTITUERANDE STYRELSEMÖTE HARRY ARNOLD SÄLLSKAPET

1.Ordförande Bo Hirche hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

2.Till mötets sekreterare utsågs Peter Kastensson som också utsågs till Harry Arnold Sällskapets sekreterare för 2018.

3.Tommy Nilsson utsågs till Sällskapets kassör 2018.

4.Birgitta Nilsson utsågs till Sällskapets vice ordförande med ansvar för medlemsregistret 2018.

5.Birgitta Nilsson utsågs som redaktör för Stand By, Peter Kastensson som redaktör för hemsidan och Bo Hirche som ansvarig utgivare för både Stand By och hemsidan.

6.Ulla Neumann, Roger Berg och BO Hirche utsågs till Sällskapets evenemangsgrupp.

7.Roger Berg utsågs som ansvarig för musiken och kontakt med orkestrar och artister vid våra arrangemang.

8.Beslöts att avhålla nästa ordinarie styrelsesammanträde direkt efter det här mötet.

9.Ordförande Bo Hirche förklarade mötet avslutat.


Det var glada miner hos medlemmarna av den musik som bjöds av bl a Lasse Lundström på basen och Roger Berg vid trummorna. Lite bistrare när kassören Tommy Nilsson redogjorde för det kärva ekonomiska läget tillsammans med vice ordföranden Birgitta Nilsson.

Bilder: Bengt Houltzén (toppbilden) och Ragnvall Dahlström


Copyright © 2019 All Rights Reserved