Senaste Årsmötet

Årsmöte med Jazzveteranerna

Vi är nu på väg i vårt 28:de verksamhetsår.  På årsmötet den 20 februari 2019 var vi ca 60 medlemmar och mötet avhölls på Annebergsgårdens matsalar.

Några stora förändringar i styrelsen blev det inte, utan valberedningens förslag blev det som klubbades. Som ordförande för årsmötet valdes Helge Ström Olsen. Mötet godkände Verksamhetsberättelsen, kassa o revisionsberättelsen samt att mötet beslöt ge styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året. Årsavgiften fastställdes till 250 kr.

Till sällskapets ordförande tillika styrelsens ordförande återvaldes Bo Hirche. Övriga som bildar styrelse är; Birgitta Nilsson, Roger Berg, Peter Kastensson, Tommy Nilsson, Ulla Neumann, Helge Ström Olsen, Ragnvall Dahlström, Bengt Houltzén samt Jan Jansson. Till ny medlem i valberedningen, efter frånfälle av Ingvar Ingvarsson, valdes Bertil Flink. Mer om kontaktmöjligheter till och ansvarsfördelning inom styrelsen, finns på annan plats i tidningen.

Efter årsmötet serverades en utmärkt buffé av vårt krögarpar Jörgen och Elisabeth, som tyvärr lämnar oss och Annebergsgården den 1 juni. Vi kommer att sakna Er och det goda samarbete som skapats genom alla år ni skött köket, men vi hoppas ni stannar kvar som medlemmar i sällskapet. Vi önskar Er båda all lycka i Ert fortsatta arbete med att servera mycket god mat till Era nya gäster.


Jazzveteraner med The American Songbook

Vid årsmötet undfägnades vi också som vanligt med trevlig musik av en grupp musiker som har många spelningar bakom sig. Dom heter "Jazzveteranerna" och består av Bertil Palm, trumpet och ledare, Thord Alemo, sax/flöjt och vokal. I kompet hittar vi Claes Fehling, piano Rolf Olsson på bas och Åke Nilsson på trummor.

Deras repertoar ligger främst inom The Amerikan Songbook.Man inledde med Ellingtons "In a Mellow Tone" och fortsatte med  "Conformation" som Charlie Parker en gång skrev. Sedan följde Cat Damerons "Lady Bird" och "Pennies from Heaven" med sång av Thord, låten skrev Dennis Potter.  Ytterligare en låt där Thord sjöng var "When Your Lover has Gone" från Count Basies skiva signerad Neal Heftey hörde vi den fina låten "Cute" med Bertil Palm på trumpet med sordin. Flera härliga låtar fick vi lyssna till under denna kväll och som avslutning fick vi till livs ett par Frankie- låtar nämligen " I got the World on a String" och "I left My Heart In San Fransisco" Publiken var uppenbart nöjd och årsmötet var därmed avslutat.

Nästa stora händelse är vårmötet den 5 maj på Annebergsgården. Det är en söndag så vi hoppas på att många kommer för att uppleva en av sällskapets större händelser nämligen utdelning av vårt ungdomsstipendium, i samverkan med Bifrostorden. Bifrostorden stödjer oss ekonomiskt i detta viktiga arbete med att hjälpa ungdomar i sin fortsatta utbildning till musiker, främst inom gebitet jazz och storbandsmusik. Tre duktiga ungdomar har utsetts av Sällskapet och kommer att mottaga 5.000:- var för fortsatta studier. Dom representerar Malmö Musikhögskola, Malmö Latinskolas musiklinje samt Malmö Gymnasieskola musikverksamhet. Mer att läsa finns på annan plats.


GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER!!!


Sedan hoppas vi att vi tas till nåder och får återkomma till Malmö Sommarscen i Pildammsparken under augusti. Mer om detta projekt senare.

Vid pennan
BO HIRCHE
"Keep Swinging"
Bilder: RAGNVALL DAHLSTRÖM