Senaste Årsmötet

Äntligen!​

Årsmöte och Livemusik

Äntligen! ÄNTLIGEN!!! Årsmöte med Harry Arnold-sällskapet och LEVANDE musik. Så efterlängtat och så bra! Visserligen fortfarande med en del covid-19-restriktioner gällande antalet som fick vara med på Annebergsgården och äta Kniv & Gaffels läckra Milanobuffé. Men vi fick vara där och framföra allt – vi fick vara med om The Lost Tapes, underbara Sandra Marielles och trummisen Roger Bergs Monica Z-program tillsammans med Mattias Carlsons sax, Lasse Lundströms ”camping-kontrabas” (hopfällbar!) och Mats Nilssons piano.

Sedan de fyra supermusikanterna satt fart direkt med Jazz Me Blues kom Sandra Marielle (Hansson-Cehic) med tre skönt tolkade Monica Z-låtar – What Can I Say, He´s My Guy och You Look Like Someone. Första set innehöll också Come Rain Or Come Shine, detta efter swingklassikern Lady Be Good med bandet och Bill Evans sköna Monica Vals. Och en numera sällan hörd Barbro Hörberg-klassiker som Lasse Lundström letat fram och som för många år sedan spelades in med Nannie Porres. En av våra främsta jazzsångerskor som kanske någon mer än jag kommer ihåg? …och Sandra Marielles framförande gjorde förstås text och musik full rättvisa.

Povel Ramels Underbart Är Kort blev ett kortkort extranummer efter ett andra set där kvartetten svängde till det med The Man i Love och After You’ve Gone och Mats Nilsson, Lasse Lundström, Mattias Carlson, för inte tala om maestro Roger Berg fick full frihet.

Lasse Fernlöfs Att Angöra En Brygga från Hasse och Tage-filmen med samma namn var väl inte oväntad, heller inte Sakta Vi Gå Genom Sta’n (Walkin’ My Baby Back Home) med Beppe Wolgers sköna text, den fullsatta salen nynnade gärna med Sandra Marielle som också bjöd oss på I Can’t Give You Anything But Love och It’s Alright With Me.

Ingen må ta illa upp om jag applåderade extra mycket för Sandra Marielle, denna kväll då den levande jazzen äntligen kom tillbaka till Harry Arnold-sällskapet!

Tack för mig!

I samband med årsmötet tackade jag för mig efter många trivsamma år i styrelsen för Harry Arnold-sällskapet. Åldern tar ut sin rätt och när Maria Cedergren inträder i stället för mig föryngras styrelsen väsentligt och jag önskar henne all lycka! Samtidigt ett tack till styrelsekamraterna för gott samarbete och för den njutbara avskedsgåvan. I den mån jag kan vara till någon hjälp kommer jag att fortsätta med skriverier i Stand By.

PETER KASTENSSON