Senaste Årsmötet

Elinore Uvemark välkommen till styrelsen
för Harry Arnold-sällskapet

Så är cirkeln på något sätt sluten. Vid årsmötet i år, 2023, nyligen på Annebergsgården valdes Elinore Uvemark in i styrelsen för Harry Arnold-sällskapet. Elinore är dotter till Leif Uvemark, som var med och bildade Sällskapet 22 juli 1991.

Elinore är kantor i Svenska Kyrkan och bor i Sjöbo och en av hennes ”fritidsintressen” är att sjunga storbandsjazz med Z Big Band under Roger Berg. Att hennes dotter Saga dessutom fick ett av Sällskapets och Bifrostordens ungdomsstipendier, Stand By, på 10.000 kronor tidigare år betyder alltså en obruten kedja i tre generationer av namnet Uvemark i Harry Arnold-sällskapet! ”Jag är stolt över att bli invald här”, sa Elinore – och den stoltheten känner vi också!

När årsmötesförhandlingarna raskt klubbats igenom av mötesordföranden Lennart Nilsson och Kniv & Gaffels specialare Dansk Flæskesteg med rödkål inmundigats bjöd Elinore Uvemark tillsammans med årsmötesbandet Jonas Kapell de närvarade på en fin tolkning av Just Friends – ”det var 25 år sedan jag sjöng den här tillsammans med pappas storband i ett arrangemang av Staffan Åkerberg”, berättade Elinore om den här gamla fina jazzstandarden som bl a Sarah Vaughan gjort klassisk.

Apropå den goda flæskestegen så avtackade ordföranden Bo Hirche Micke från Kniv och Gaffel för det fina samarbete man haft, tyvärr är det ju så att Micke och hans medarbetare nu lämnar Annebergsgården för att helt ägna sig åt sin restaurang i Jägersro Center.

Vi nämnde i början Jonas Kapell, en för vårt sällskap ny konstellation från Ystad, bestående av Jonas Persson sax och flöjt, Roy Wall trumpet och flygelhorn, Anders Wallén piano, Benno Paulsson gitarr, Johan Henricsson elbas och Göran Grufstedt trummor.
…som kändes ”Harry Arnoldskt” inte minst när man inledde andra set med Harry Arnolds signatur Stand By, eller This Is Harry, som den hette från början.
Gitarristen Berno Paulsson stod bakom två av kompositionerna A Sunny Day och Waltz For Anne , vi fick även – bl a –  fick Dexter Gordons Cheese Cake med fint trumspel av Göran Grufstedt, Anders Walléns pianospel i Thelonious Monks Round Midnight , Dizzy Gillespies Groovin’ High med Jonas Persson på tenorsaxen och en rivande avslutning i Horace Silvers Filthy McNasty, ingen glömd i det samspelta kapellet.

Vi kunde nöjda och mätta ta oss hemåt tillsammans med styrelsen 2023, där Bo Hirche tagit på sig ännu ett år som ordförande med förutom ovan nämna Elinore Uvemark, Birgitta Nilsson, Maria Cedergren, Tommy Nilsson, Roger Berg, Ulla Neumann, Ragnvall Dahlström, Bengt Houltzén och Helge Ström-Olsen.
Vi ser fram emot en Vårfest den 21 maj. Om Birgitta Nilsson kan komma överens med tillträdande krögaren Andres Pieplow.

 

Text
och bild: PETER KASTENSSON