Ungdomen i högsätet vid musikaliskt höstmöte

HAS Höstfest Bandet
Höstmöte med Harry Arnold-sällskapet på Annebergsgården. Då bjöds det på musik av bästa märke och det var förstås heller inget fel på de rosastekta ankbrösten som krögarparet serverade.

Årets Stand By-stipendiat Simon Petersson hade satt ihop bandet som underhöll i två set sedan HAS-ordöranden Bo Hirche hälsat välkommen till bords. Underbart med unga musiker som värnar om den här jazzen. Simon med sin bas hade omgett sig med sångerskan Hanna Söderberg, trummisen Olle Dernevik och från Köpenhamn hade pianisten Calle Brickman, ursprungligen Gävle och Charlie Norman-stipendiat redan 1998 som 17-åring – tagit sig.
Hanna Söderberg var en ny bekantskap för mig men Simon har jag förstås upplevt, några gånger med Olle Dernevik, och Calle Brickman hade jag första kontakten med på Charlie Scott’s i Köpenhamn när han spelade med bl a trumpetaren Björn Ingelstam som ju var Stand By-stipendiat 2012.
Vi fick några riktiga klassiker med ungdomarna. Jag nämner September In The Rain, Hoagy Carmichaels The Nearness Of You, Tenderly (känd med bl a Sarah Vaughn och Rosemary Clooney), från My Fair Lady-musikalen On The Street Where You Live och så 100-årshyllning till Frank Sinatra med Just One Of Those Things och I’ve Got You Under My Skin.
Idel, ädel musikadel uppblandat med lite bossarytmer från Hanna och det uppvisades en härlig bredd på musicerandet. Det finns återväxt även inom ”vår” genre av jazzen!
Ulla Neumann
Som vanligt var det full fart på lottförsäljningen och Ulla Neumann lät ingen undslippa lottringen och lika vanligt var det så att undertecknad inte vann något. Men jag hade trevligt ändå och det framgick av bifallet, att det hade alla andra också.

Text: PETER KASTENSSON

HAS Lottdragning
Ordföranden Bo Hirche och kassören Tommy Nilsson förrättade dragning i lotteriet tillsammans med Simon Petersson och hans band.
Höstmöte 1 låg

God mat och fin musik, vad kan man mera begära?!

Höstmöte Simon P låg
Stand By-stipendiaten Simon Petersson med sin bas och sina medmusikanter Calle Brickman, Olle Dernevik och Hanna Söderberg.
Höstmöte Brickman
Höstmöte Olle Dernevik låg
Höstmöte Hanna Söderberg låg

Bilder: RAGNVALD DAHLSTRÖM

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *