SUCCÉ FÖR SANDRA MARIELLE OCH ROGER BERG SWING EXPLOSION MED MONICA Z-PROGRAM

Sandra Marielle Hansson-Cehic, en av de tre Roger’s Sisters i Roger Berg Big Band, har haft ett nytt projekt på gång med en ”nedbantad” upplaga av bigbandet Tillsammans tolkar de Monica Zetterlund och räknar med att senare släppa såväl ett antal singlar som ett album samt en streamad konsert i samband med den uteblivna Malmöfestivalen.

– Idén kom från vår basist Lasse Lundström som turnerat med Monica. Idén var att göra hennes i Sverige kanske lite bortglömda album ”The Lost Tapes” från 1960 som spelades in i Bell Sound Studios, New York med musiker som Zoot Sims, Thad Jones och Bill Evans, sa Sandra inför premiärkonserten.
– I vintras sjöng jag på en tillställning där även Slottsträdgården-kaféets ägare fanns och han tyckte då att jag skulle göra ett program på Monica Z-tema.

Bild: PETER KASTENSSON

Detta var bakgrunden och en härlig sommarkväll den 24 juni var det förväntansfull premiär inför en fullspikad trädgård. Förstås med ”Corona-korrekta” avstånd mellan borden!Jag hade dum som jag är inte beställt plats men hade turen att få en återbudsplats i trevligt sällskap av bl a Sandra Marielles mamma Ammi som både agerade påkläderska vid dotterns flerfaldiga dressombyten och bjöd på skjuts hem.
Under två set bjöd Sandra Marielle på ”Monica Z-musik” som inte var så ofta hörda – What Can I Say, He ́s My Guy, You Look Like Someone, Nature Boy, Come Rain Or Come Shine och I Can ́t Give You Anything But Love. Men också det som folk kunde nynna med i – Trubbel och inte minst Sakta vi gå genom sta’n (Nat King Coles Walking My Baby Back Home) med en fenomenal Lasse Lundström spelande ”walking bass” på det gamla ”Jerle-instrumentet” som han fått överta från Harry Arnoldsbasisten Jerle Lindblad. I Monicas Vals hade Lasse Lundström plockat fram Bill Evans originalarr liksom i Lasse Fernlöfs filmsuccéhitfrån Hasse & Tages Att Angöra En Brygga.

Kvartetten med Roger Berg som primus vid trummorna var saxofonisten Mattias Carlson, nämnde basisten Lasse Lundström och pianister Mats Nilsson.  Som samtliga också är givna huvudfigurer och efter inledande Jazz Me Blues bjöd på bl a Richard Rogers-klassikern Have You Met Miss Jones? i Mattias Nilsson-arr med lite variationer och Roger Berg briljerade naturligtvis i Gershwins The Man I Love. Ack Värmeland Du Sköna i arrangemang av Bengt Hallberg för Stan Getz kan inte bli ljuvare än Lasse Lundströms bas beledsagad av Mattias Carlsons sköna sax i den nedåtgående solen över Slottsträdgården.
Innan hemgången kunde vi alla med Sandra Marielle och Monica Zetterlund (och Povel Ramel) konstatera att Underbart Är Kort med Lasse Lundströms harmonier.

Text: PETER KASTENSSON
Bilder: Ulf STJERNBO

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *